e-Ügyintézés
Időkép Kisszállásról
Időjárásállomás
Archívum
Kisszállási Naptár
2024. június
h K s c p s v
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

 

 

A 2014-2020 programozási időszakban az egyes európai uniós alapokból származó támogatások felhasználásának rendjéről szóló 272/2014. (XI. 5.) Kormányrendelet szerint a Települési Önkormányzat Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (továbbiakban: TOP) keretében megvalósuló projekt.

Pályázati kiírás címe TOP-4.2.1-16 Szociális alapszolgáltatások infrastruktúrájának bővítése, fejlesztése
Projekt címe Konyhafejlesztés Kisszálláson
Projekt műszaki tartalma Konyhaépület felújítása, bővítése, eszközbeszerzés
Projekt teljes költsége 68.400.000,- Ft
Támogatási intenzitás 100 %
Projekt azonosító TOP-4.2.1-16-BK1-2017-00005

A projekt célja Kisszállás Község Önkormányzata tulajdonában és fenntartása alatt álló közétkeztetési konyha épületének felújítása és bővítése, korszerű konyhai eszközök, berendezések beszerzése.

A komplex fejlesztés célja: elérni a kívánt célcsoportokat az ellátással, a helyi igényeknek megfelelően megtalálni a helyzetükre legmegfelelőbb megoldást. Várható eredmény valamennyi célcsoport esetében a társadalomba való rugalmasabb beilleszkedés lehetőségének megteremtése. Az idősek célcsoportjánál az élhetőbb élet lehetőségének biztosítása.

Hosszú távú célkitűzés: az elvándorlások csökkentése érdekében továbbra is törekedni kell arra, hogy a községben olyan környezetet teremtsünk, ahol biztosítani tudjuk újabb és újabb munkahelyek létrehozását. A népességfogyás megállítása, az öregedési index zéró közeli értékben tartása nemcsak a veszélyeztetett célcsoportok esélyegyenlőségi kérdése, hanem a település jövőjét meghatározó alapkérdés is.

A népességfogyás megállítása, az öregedési index zéró közeli értékben tartása nemcsak a veszélyeztetett célcsoportok esélyegyenlőségi kérdése, hanem a település jövőjét meghatározó alapkérdés is.

A projekt közvetlen célcsoportja nem kizárólag az ellátást igénylők, hanem a szolgáltatásban dolgozó személyek, akiknek a projektfejlesztés eredményeképpen javulnak a munkakörülményeik.

A fejlesztés illeszkedik az intézkedés azon céljához, mely a támogatható szolgáltatások elérhetővé tétele a szolgáltatáshiányos településeken élők számára, ezzel hozzájárul a családi terhek csökkentéséhez és a foglalkoztatottsági szint növeléséhez.

A Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés közreműködésével realizált támogatás eredményeként egy európai színvonalú konyhával és ebédlővel gazdagodott Kisszállás település. Megvalósult a fűtés, a használati melegvízrendszer és az elektromos hálózat korszerűsítése, épület szigetelése, nyílászárók cseréje, az épület projektarányos akadálymentesítése. 

A tervezett bővítés két helyen, az épület Ny-i és K- i rövidebb homlokzatain történt, a következők szerint: 

– a NY-i homlokzathoz egy bejáratot, akadálymentes WC-t, mosogató helyiséget tartalmazó, 7,90 x 2,80 m befoglaló méretű bővítés készült, hagyományos szerkezettel, a meglévő tetőidom továbbépítésével. 

– a K-i homlokzathoz illeszkedően egy 7,56 m x 13,46 m befoglaló méretű, a meglévőre merőleges hossztengelyű és tetőgerincű épületrész készült, funkcióját tekintve a konyha üzemeléséhez szükséges kiegészítő helyiségekkel.

A projekt keretében beszerzett nagyobb berendezések: 

  • tálcás elektromos sütő; 
  • 2 db. elektromos üzemű ételfőző üst;
  • billenő serpenyő sütő;
  • átadó rendszerű mosogatógép;
  • központi automata vízlágyítóberendezés;
  • egyetemes konyhagép motorikus alapgépe és segédgépei; 
  • nagyüzemű rúdmixer.

A biztonságos ivóvízellátás érdekében külön bekötővezeték épült, amely kizárólag a konyhát látja el. 

A felújított épület mellett parkolóhelyek, és egy akadálymentes parkolóhely került kiépítésre.

Megállapítható, hogy a projekt illeszkedik a „Szociális alapszolgáltatások infrastruktúrájának bővítése, fejlesztése”, TOP-4.2.1-16 kódszámú felhívás céljaihoz azáltal, hogy a projekt eredményeként a fejlesztéssel érintett szociális alapszolgáltatások hozzáférhetősége, minőségi feltételei javulnak.

A projekt előkészítési feladatokban, a megvalósítás során pedig a projektmenedzselésben a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat 100 %-os tulajdonában lévő Bács-Kiskun Megyei Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. volt a partnerünk.

A felújítás és bővítés kivitelezési munkálatait a kisszállási székhelyű Gas-Star Bt. végezte, a műszaki ellenőri feladatokat Erdélyi Róbert e.v. látta el.

 

Időjárás előrejelzés
KÖFOP Pályázatok
Oldaltérkép