e-Ügyintézés
Időkép Kisszállásról
Időjárásállomás
Archívum
Kisszállási Naptár
2024. május
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

 

 

A 2014-2020 programozási időszakban az egyes európai uniós alapokból származó támogatások felhasználásának rendjéről szóló 272/2014. (XI. 5.) Kormányrendelet szerint a Települési Önkormányzat Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (továbbiakban: TOP) keretében megvalósítandó projektjei esetében ez az együttműködés a projektek előkészítése illetve megvalósítása során egyaránt folytatódik. 

Pályázati kiírás címe TOP-1.4.1-16 A foglalkoztatás és az éltminőség javítása családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztésével
Projekt címe Óvodafejlesztés Kisszálláson
Projekt műszaki tartalma Óvodaépület felújítása, bővítése, eszközbeszerzés
Projekt teljes költsége 80.000.000,- Ft
Támogatási intenzitás 100 %
Projekt azonosító TOP-1.4.1-16-BK1-2017-00023

A közoktatási intézmények akadálymentes fejlesztésével a települések népességmegtartó képességének, a fiatal, képzett munkaerő megtartó lehetőségeinek növelése. A helyi szükségletekre és településszerkezetre épülő közszolgáltatások racionális és költséghatékony működésének kialakítása. A modern és racionálisan kialakított tanulási környezet megteremtéséhez, a versenyképes tudás elsajátításához szükséges eszközök és infrastrukturális beruházások támogatása.

A közoktatási intézmények akadálymentes infrastrukturális beruházásainak célirányos támogatása, különös tekintettel a demográfiailag növekvő vagy stagnáló gyereklétszámú intézményekre, és az olyan közoktatási intézményekre, ahol magas a hátrányos helyzetű gyermekek száma.

A fejlesztés az alábbi részletességgel valósult meg: 

Helyiség igények és funkcionális kapcsolatok: 4db csoportszoba kialakítása megfelelő számú wc- kézmosóval, akadálymentes wc-vel, új aula építésével.

Elbontásra került a főbejárati előtér és új fedett terasz és szélfogó épült, melyet egy elő lépcsőn és egy akadálymentes rámpán közelíthetünk meg, innen nyílik az új több funkciót ellátó aula. Az épület ény-i szárnyában lévő vizesblokkba egy akadálymentes wc- hozzá tartozó kézmosóval, továbbá ide tusoló tálca és egy pelenkázó került elhelyezésre. A projekt eredményeként mini bölcsődei csoport is várja a 3 év alatti kisgyerekeket, melyben maximum 7 gyermek foglalkoztatható (a csoportszoba alapterülete 29,30 m2, hozzá egy vizesblokk kapcsolódik, melyben 2 mini wc és 2 mini kézmosó kap helyet és egy pelenkázó asztal).

A 3 éven aluli gyermekek számára elkülönített játszórész került kialakításra, babakocsi tároló a fedett kerti pihenőben kap helyet.

Az előteret két irányból lehet megközelíteni, ezekhez új elő lépcső és előtető épült. Az új épületszárny homlokzata hőszigetelést kapott, a födém teljes felületen hőszigetelve lett. Teljeskörű nyílászáró csere valósult meg, a fűtés korszerűsítés elkészült. A belső udvar teljeskörűen fel lett újítva, új térburkolat és egy fa szerkezetű kerti pihenő építése is a megtörtént.

Helyiség igények és funkcionális kapcsolatok: 4db csoportszoba kialakítása megfelelő számú wc- kézmosóval, akadálymentes wc-vel, új aula építésével.

A modern intézmény növeli a település vonzerejét a szociális alapszolgáltatásokhoz, a gyermekjóléti alapellátásokhoz, valamint az óvodai ellátáshoz való hozzáférés javítása és a szolgáltatások minőségének fejlesztése által. 

A projekt elősegíti a kisgyermekes szülők munkaerőpiacra történő visszatérését a gyermekellátási szolgáltatások fejlesztése által különösen a leghátrányosabb helyzetű térségekben lévő gyermekek esetében. 

A projekt előkészítési feladatokban, a megvalósítás során pedig a projektmenedzselésben a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat 100 %-os tulajdonában lévő Bács-Kiskun Megyei Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. volt a partnerünk.

A felújítás és bővítés kivitelezési munkálatait a kiskunhalasi Kis & Kis Házmester Kft végezte, a műszaki ellenőri feladatokat Erdélyi Róbert e.v. látta el.

Időjárás előrejelzés
KÖFOP Pályázatok
Oldaltérkép