e-Ügyintézés
Időkép Kisszállásról
Időjárásállomás
Archívum
Kisszállási Naptár
2024. május
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Tisztelt Szülők!

A koronavírus-helyzet kapcsán a köznevelési és szakképző intézményekben 2021. március 08.-án elrendelt iskolalátogatási tilalom fennállása idején – miután tanítási szünet nem került elrendelésre – az önkormányzatnak továbbra is biztosítani szükséges a gyermekek védelméről szóló törvény 21. §-a szerint az intézményi gyermekétkeztetést.

A kisszállási óvodába és iskolába járó gyermekek tekintetében az önkormányzat kérte a szülők arra vonatkozó nyilatkozatát, hogy a veszélyhelyzet ideje alatt, gyermekük részére igénylik-e az étkeztetést. A beérkezett igénylőlap alapján az igényelt étkeztetés folyamatosan zajlik (házhoz-szállítva).

A más településen intézményi, tanuló jogviszonnyal rendelkező bölcsődés, óvodás, általános és középiskolás intézménybe járó gyermekek részére, az adott település önkormányzatának kötelessége biztosítani továbbra is az étkeztetést.

Az optimális és ésszerű feladatellátás érdekében a lakhely szerinti önkormányzatra (Kisszállás) hárul a feladat, hogy a veszélyhelyzet ideje alatt gondoskodjanak azon gyermekek étkeztetéséről is, akik más településen rendelkeznek intézményi, tanulói jogviszonnyal, azonban a földrajzi távolság miatt ott nem tudják igénybe venni az étkezést.

A fentiek alapján kérem a kedves szülők arra vonatkozó nyilatkozatát, hogy a más településen jogviszonnyal rendelkező gyermekük részére igényelnek-e;

 • bölcsőde, óvoda, általános iskola esetében tízórait, ebédet és uzsonnát,
 • középiskolás intézmény esetében ebédet,

a veszélyhelyzet időszaka alatt.

Az Ön által aláírt igénylőlapot szükséges eljuttatni a Polgármesteri Hivatalhoz a kisszallas.penzugy@gmail.com e-mail címre. További információt Nagyné Szabó Erzsébet tud adni a 70/456-09-27-es telefonszámon. Az igénylőlap letölthető a https://kisszallas.hu/gyermeketkeztetes-igenyles/ oldalról.

A korábban megállapított gyermekvédelmi kedvezmények ebben az időszakban is érvényben maradnak, de az érvényesítési szándékot szükséges jelezni és igazolni. Az étkeztetésre vonatkozó igényét az alábbi nyilatkozat mielőbbi visszajuttatásával tudja jelezni. A gyermekétkeztetésben az étel mindenkori térítési díja a nyersanyag költség általános forgalmi adó nélkül.

Óvodai tízórai, bruttó:                                                 110 Ft/fő/nap
Óvodai ebéd, bruttó:                                                   210 Ft/fő/nap
Óvodai uzsonna, bruttó:                                                95 Ft/fő/nap
Általános iskolai tízórai, bruttó:
       1. korcsoport 130 Ft/fő/nap
       2. korcsoport 140 Ft/fő/nap
Általános iskolai ebéd, bruttó:
       1. korcsoport 230 Ft/fő/nap
       2. korcsoport 290 Ft/fő/nap
Általános iskolai uzsonna, bruttó:
       1. korcsoport 119 Ft/fő/nap
       2. korcsoport 140 Ft/fő/nap
Középiskolai ebéd, bruttó:                                          335 Ft/fő/nap

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának veszélyhelyzetre vonatkozó útmutatása szerint az étkeztetésben a helyben fogyasztást és az étel elvitelének lehetőségét meg kell szüntetni. Az étkeztetés biztosítását az Önkormányzat kiszállítással valósítja meg.

Igénylőlap letölthető formátumban!

Tájékoztató írott formátumban

 

Időjárás előrejelzés
KÖFOP Pályázatok
Oldaltérkép