e-Ügyintézés
Időkép Kisszállásról
Időjárásállomás
Archívum
Kisszállási Naptár
2024. május
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

A Kisszállási Művelődési  Ház és Könyvtárban ünnepi műsort szerveztek a Magyar Kultúra Napja alkalmából, január 22-én délután. A műsort többségében diákok adták, így az olaszországi és a hétfői nemzeti gyásznapra való tekintettel 1 perces néma felállással emlékeztek az ünnepség elején a tragikus körülmények között elhunyt diákokra.

A rendezvényen 8. és középiskolás tanulók szavalták el először, Kölcsey Ferenc: Himnusz c. művét.  A verset elmondták Fődi Dorina, Malustyik Máté, Márta Renáta, Gregus Márió, Grizák Milla, Borosai Barnabás. Megható volt a kamaszok ajkáról hallani nemzeti fohászunkat. A Népdalkör Geszti Péter: Magyarország című dalát adta elő. A továbbiakban a helyi Sallai István Általános Iskola énekkara gyermek dalcsokorral és furulyázással készült.  Mindkét csoport felkészítő tanára Benke Magdolna Mária. A délutánon Varró Dániel, Zelk Zoltán, Arany János, Karinthy Frigyes versei hangzottak el, Hadar Márkó, Fodor Jázmin, Gregus Márió és Grizák Milla előadásában. Zongora darabokat hallhattak még Cziczelszki Elizától, felkészítő tanárai Vannayné Zàdori Emőke és Andáné Vastag Andrea, valamint Lengyel Lili előadásában, akinek zongora tanára Juhászné Zelei Judit.

Borbényi Márta a kiskunhalasi művészeti iskola intézményvezető-helyettese a Kodály-év kapcsán Kodály Zoltánról olvasott fel anyagot, majd zongora kísérete mellett közösen elénekelték a Kis kece lányom című éneket.

A rendezvényt Horváth Hedvig kisszállási születésű, de jelenleg kiskunmajsai tanárnő akvarell és textil szobor munkáinak megtekintésével folytatódott.

Az emléklapokat Malustyikné Deák Anita, a kultúrális bizottság tagja adta át majd vendéglátás, kötetlen beszélgetések keretében zárult a rendezvény.

Nagy öröm, hogy a szereplők, kiemelten a gyerekek és a fiatalok szívesen és lelkesen vettek részt ezen a műsoron.

Köszönet, hogy őrzik és ápolják magyar kultúránkat.

Időjárás előrejelzés
KÖFOP Pályázatok
Oldaltérkép