e-Ügyintézés
Időkép Kisszállásról
Időjárásállomás
Archívum
Kisszállási Naptár
2024. június
h K s c p s v
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

dsc03425

A Kulturális Egyesület keretében működő Kisszállási Népdalkör ebben az évben a XVIII. Kórustalálkozóját rendezte meg,a helyi Művelődési Házban.

Mottó.”Bármerre vitt a sors, hív az ősi föld Szívedben megmaradsz: piros,fehér, zöld. ”

A népzenei rendezvény a helyi fellépők „Magyarország ” című köszöntő énekével kezdődött, mely a hazaszeretetről, az összefogásról szólt. A közel 3 óra hosszás műsor népdalkörök, néptánccsoportok , fúvos zenekar, tekerős népzenész, táncosok színvonalas fellépéseiből állt.

A jelen lévőknek felejthetetlen élményben volt részük. Népdalcsokorral mutatkozott be az Ásotthalmi Népdalkör, a Palicsi Szederinda Népdalkör és a Kelebiai Népdalkör citeramuzsikával szórakoztatta a dalostársakat. Továbbá fellépett a mélykúti Szederinda Citerazenekar, s a Sári Béla vezette Galagonya Együttes, s az oromhegyesi Tiszamenti Zengő Citeraegyüttes.

Zöldi Lászlóné tekerős népzenész Szentesről utazott településünkre, mert neki Kisszállás a „szíve csücske! Először muzsikáltak a Kórustalálkozón a Beregi Band fúvósai és a bácsbokodi Forgó Zoltán Fúvószenekar zenészei. Hatalmas sikerben volt részük.

A népzenei műsorszámokat a kelebiai Tavaszi Hérics Néptánccsoport és a Kisszállási Néptánccsoport fergeteges előadása színesítette.A legfiatalabb fellépők: Tóth Marcell és Papdi Nikoletta voltak, a Kiskunhalasi Studió 2000 Egyesület, Juhász Ágnes növendékei. Ők a legkedvesebb táncukat, a bécsi keringőt és a csa-csa-csát mutatták be. Igazán bájosak voltak a színpadon!

A Kisszállási Népdalkör, Dél-alföldi népdalokkal zárta a műsort, nagy sikert aratva. Szólót énekelt: Lakos Pál népdalénekes. A fellépő csoportok emléklapot s virágcsokrot kaptak, köszönetképpen.A „Magyarok világhimnusza ” című közös énektől zengett a Művelődési Ház.

A rendezvényt a Kulturális Egyesület(KISZE), azon belül a Kisszállási Népdalkör rendezte, a Községi Önkormányzat és magánszemélyek támogatásával.

A testvértelepülésekről: Palicsról és Oromhegyesről érkező népzenei csoportok fogadásáról és vendégül látásáról Urlauberné Horváth Éva alpolgármester asszony és Csíszár Csaba jegyző úr gondoskodott. A helyi Népdalkör tagjai ,s hozzátartozóik szívélyes vendégfogadásukkal bensőségessé tették az egész napot. Az estet vacsorával és mulatsággal zárták a helyi Lakodalmas Házban. A talpalávalót Mig József zenész húzta.

A kisszállási XVIII. Kórustalálkozó színvonalasan szolgálta a magyar népi kultúra gazdag kincsének ápolását.

(Kulturális Egyesület-KISZE elnök: Bundula Melina, Horváth Istvánné, Dora Klára Kórusvezető :Benke Magdolna Mária Nappali ellátó vezető:Sólya Lászlóné, Aranka)

Időjárás előrejelzés
KÖFOP Pályázatok
Oldaltérkép