e-Ügyintézés
Időkép Kisszállásról
Időjárásállomás
Archívum
Kisszállási Naptár
2024. március
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kérelem benyújtása online

Kérelem benyújtása papír alapon (személyesen vagy postán)

Az átjelentkezési kérelem benyújtásának szabályai

Az átjelentkezésre irányuló kérelmet az a lakcíme szerinti szavazóköri névjegyzékben szereplő választópolgár nyújthatja be, aki a szavazás napján Magyarország területén, de a magyarországi lakcíme szerinti szavazókörtől eltérő szavazókör területén tartózkodik.

Átjelentkezésre irányuló kérelme a közös eljárásban lebonyolított mindkét választásra, így az országgyűlési képviselő-választásra és az országos népszavazásra is vonatkozik egyszerre, nem kell külön-külön kérelmet benyújtania.

A kérelemben feltüntetett adatainak meg kell egyezniük a lakcímkártyán feltüntetett adatokkal, ellenkező esetben a helyi választási iroda a kérelmet elutasítja.

Átjelentkezni bármelyik magyarországi településre (budapesti kerületbe) lehet.

Minden településen (budapesti kerületben) csak egyetlen szavazókört jelölnek ki az átjelentkezéssel szavazók részére. Az átjelentkezéssel szavazásra szolgáló szavazóhelyiség pontos címét megtalálja a szavazóhelyiség-kereső alkalmazásunkban.

Átjelentkezés esetén mozgóurna is igényelhető, ha egészségi állapota vagy fogva tartás miatt nem tud megjelenni a szavazóhelyiségben.
A kérelem benyújtása során arra is lehetőség van, hogy olyan értesítési cím (akár külföldi címet is) kerüljön megadásra, ahova a helyi választási iroda megküldi a döntésről szóló értesítést.

Az átjelentkezésre vonatkozó határidők ide kattintva érhetőek el.

Forrás

Időjárás előrejelzés
KÖFOP Pályázatok
Oldaltérkép