Archívum
Kisszállási Naptár
2020. november
h K s c p s v
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Tisztelt Lakosság!

A Kormány az eddig meghozott intézkedések fenntartása mellett a 484/2020 (XI. 10.) Korm. rendeletben újabb védelmi intézkedéseket vezetett be, amelyek 2020. november 11-én (szerda) éjféltől lépnek életbe, ezek a következők:

Este 8 és reggel 5 óra között kijárási tilalom lép életbe, ez idő alatt mindenki köteles a lakóhelyén, a tartózkodási helyén vagy a szálláshelyén tartózkodni és tilos a közterületen történő tartózkodás.

Kutyasétáltatás céljából este 8 óra és reggel 5 óra között megengedett a lakóhely, a tartózkodási hely vagy a szálláshely elhagyása 500 méteres körzeten belül.

Ettől eltérően egészségkárosodással, életveszéllyel vagy súlyos kárral fenyegető helyzet esetén, valamint életvédelmi céllal, munkavégzés céljából, a munkavégzés helyére történő közlekedés céljából, és onnan a lakóhelyre, a tartózkodási helyre, illetve a szálláshelyre történő közlekedés céljából, valamint a versenyszerűen sportoló számára tartott edzésen vagy sportrendezvényen való részvétel vagy a helyszínre közlekedés céljából, és onnan a lakóhelyre, a tartózkodási helyre, illetve a szálláshelyre történő közlekedés céljából este 8 óra és reggel 5 óra között megengedett a lakóhely, a tartózkodási hely vagy a szálláshely elhagyása, illetve a közterületen történő tartózkodás.

Tilos a közterületen, illetve a nyilvános helyeken a csoportosulás, illetve a gyülekezés.

Tilos rendezvényt, valamint gyűlést szervezni, illetve tartani. A vallási közösségek szertartásai a vallási közösség döntése szerint tarthatóak meg. A püspöki kar rendelkezése alapján az istentiszteletek a járványügyi intézkedések betartása mellett a megszokott időben megtarthatóak.

A közterületen, a nyilvános helyen, illetve a szabadtéri sportpályákon az egyéni szabadidős sporttevékenység (pl. futás, gyaloglás, kerékpározás) gyakorlása megengedett.

Tilos a közterületen, a nyilvános helyen, valamint a sportpályákon a csapatsportok (pl. labdarúgás, kosárlabda) gyakorlása. A versenyszerűen sportolók e tevékenységükben nem korlátozhatóak.

A sportrendezvényen nézőként tartózkodni tilos, azokat zárt kapuk mögött kell megtartani.

Vendéglátó üzletben az ott foglalkoztatottak kivételével tilos tartózkodni, vendégnek ott csak az étel elvitele céljából lehet tartózkodni. Az önkormányzati konyhán kizárólag a Kisszállási Sallai István Általános Iskola tanulói, illetve az ebédelő osztályhoz tartozó pedagógusok étkezhetnek. A vendég étkezők helyben nem ebédelhetnek, részükre ételhordóban szolgálják ki az ételt.

Az üzletek, lottózók és nemzeti dohányboltok este 7 óráig maradhatnak nyitva, és utána a kijárási tilalom lejártával, tehát leghamarabb reggel 5 órakor nyithatnak ki. Este 7 óra és reggel 5 óra között gyógyszertár és üzemanyagtöltő-állomás tarthat nyitva.

A szolgáltatók és szolgáltatások (például fodrász, masszőr, személyi edző) a szokott rendben működhetnek a kijárási tilalom szabályai mellett.

A Művelődési Ház és Könyvtárban csak az ott dolgozók tartózkodhatnak.

Az Óvoda és a Bölcsőde valamint az Általános Iskola a megszokott rend szerint nyitva tartanak, a speciális intézményi védelmi intézkedéseket az intézményvezető és az igazgató határozza meg.

Magán és családi rendezvények (például születésnap) 10 főig tarthatóak meg. Temetés legfeljebb 50 fővel tartható meg. Esküvők lakodalom nélkül tarthatóak meg, azonban az eseményen csak meghatározott személyek vehetnek részt (az anyakönyvvezető, a házasulók, a tanúk, a házasulók szülei, nagyszülei, testvérei és gyermekei).

Kórházak, iskolák, óvodák, bölcsődék dolgozóit és a szociális intézményben dolgozókat – külön kormányrendeletben foglaltak szerint – hetente tesztelni kell.

A maszkviselési szabályok megerősítése.

A hatodik életévét be nem töltött kiskorú kivételével mindenki köteles orvosi maszkot, munkavédelmi maszkot, illetve textil vagy más anyagból készült maszkot olyan módon viselni, hogy az az orrot és a szájat folyamatosan elfedje:

  • a tömegközlekedési eszközön és minden olyan helyiségben, amelyben tömegközlekedési eszközre várakoznak,
  • a 10 000 főnél nagyobb lakónépességű település belterületén a települési önkormányzat által kijelölt közterületen,
  • az üzletben történő vásárlás, illetve az üzletben történő munkavégzés során,
  • ügyfélfogadási időben a Polgármesteri Hivatal ügyfelek részére nyitva álló területén, a Posta ügyfélforgalom számára nyitva álló helyiségében, és minden egyéb olyan helyiségben,
    amelyben ügyintézés céljából ügyfélfogadás zajlik, és a helyiségben – az ott foglalkoztatottakat is beleértve – rendszeresen 5 főnél többen tartózkodnak egy időben,
  • vendéglátó üzletben történő munkavégzés során és vendégként,
  • az egészségügyi intézmények területén mindenki köteles maszkot viselni.

A kisszállási piacon való tartózkodás ideje alatt továbbra is kérjük a maszk szabályos használatát. A rendeletben meghatározott védelmi intézkedések betartását a rendőrség a Magyar Honvédség közreműködésével ellenőrzi. Ha a rendőrség az ellenőrzés során, vagy a rendőrség a katona értesítése alapján a kötelezettség megszegéséről szerez tudomást, 100 000 forinttól 1 000 000 forintig terjedő bírságot szabhat ki, a helyiséget, területet, intézményt, illetve a helyszínt legalább egy napra, legfeljebb egy év időtartamra ideiglenesen bezárathatja. A rendőrség a jogkövetkezményeket együtt is alkalmazhatja, továbbá azonos napon több egymást követő ellenőrzés alkalmával is alkalmazható.

A bírságot a bírságot kiszabó határozat véglegessé válását követő 15 napon belül kell megfizetni.

A fenti rendelkezéseket 2020. december 11-ig lehet alkalmazni.

Kisszállás, 2020. november 11.

Csiszár Csaba sk.                                                                         Rozsnyai Attila sk.

         jegyző                                                                                    polgármester

Tájékoztató írott formában!

e-Ügyintézés
KÖFOP Pályázatok
Oldaltérkép