Archívum

Kisszállási Naptár

2021. január
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Tisztelt Szülők!

A koronavírus-helyzet kapcsán a köznevelési és szakképző intézményekben 2020. március 16-án elrendelt iskolalátogatási tilalom fennállása idején – miután tanítási szünet nem került elrendelésre – az önkormányzatnak továbbra is biztosítani szükséges a gyermekek védelméről szóló törvény 21. §-a szerint az intézményi gyermekétkeztetést.

A kisszállási óvodába és iskolába járó gyermekek tekintetében az önkormányzat kérte a szülők arra vonatkozó nyilatkozatát, hogy a veszélyhelyzet ideje alatt, gyermekük részére igénylik-e az étkeztetést. A beérkezett igénylőlap alapján az igényelt étkeztetés folyamatosan zajlik (házhoz-szállítva).

A más településen intézményi, tanuló jogviszonnyal rendelkező bölcsődés, óvodás, általános és középiskolás intézménybe járó gyermekek részére, az adott település önkormányzatának kötelessége biztosítani az étkeztetést.

Az optimális és ésszerű feladatellátás érdekében a lakhely szerinti önkormányzatra (Kisszállás) hárul a feladat, hogy a veszélyhelyzet ideje alatt gondoskodjanak azon gyermekek étkeztetéséről is, akik más településen rendelkeznek intézményi, tanulói jogviszonnyal, azonban a földrajzi távolság miatt ott nem tudják igénybe venni az étkezést. Sajnos ezidáig egyetlen önkormányzattól sem kaptunk megkeresést a gyermekétkeztetés biztosítására, de Kisszállás község Önkormányzatának fontos, hogy ezen a gyermekek se maradjanak ellátás nélkül.

A fentiek alapján kérem a kedves szülők arra vonatkozó nyilatkozatát, hogy a más településen jogviszonnyal rendelkező gyermekük részére igényelnek-e;

 • bölcsőde, óvoda, általános iskola esetében tízórait, ebédet és uzsonnát,
 • középiskolás intézmény esetében ebédet,

a veszélyhelyzet időszaka alatt.

Az Ön által aláírt igénylőlapot szükséges eljuttatni a Polgármesteri Hivatalhoz a kisszallas.penzugy@gmail.com e-mail címre. További információt Nagyné Szabó Erzsébet tud adni a 70/456-09-27-es telefonszámon. Az igénylőlap letölthető a  http://kisszallas.hu/gyermeketkeztetes-igenyles/ oldalról.

A korábban megállapított gyermekvédelmi kedvezmények ebben az időszakban is érvényben maradnak, de az érvényesítési szándékot szükséges jelezni és igazolni. Az étkeztetésre vonatkozó igényét az alábbi nyilatkozat mielőbbi visszajuttatásával tudja jelezni. Önkormányzatunk a konyha felújítási időszaka alatt egy kiskunhalasi intézménytől vásárolja meg az ételt. A gyermekétkeztetésben az étel mindenkori térítési díja a nyersanyag költség általános forgalmi adó nélkül. Az önkormányzati konyha újranyitását követően a helyben számított nyersanyag költség lesz a térítési díj.

Óvodai tízórai, bruttó:                                                 110 Ft/fő/nap
Óvodai ebéd, bruttó:                                                   224 Ft/fő/nap
Óvodai uzsonna, bruttó:                                                95 Ft/fő/nap
Általános iskolai tízórai, bruttó:
       1. korcsoport 130 Ft/fő/nap
       2. korcsoport 140 Ft/fő/nap
Általános iskolai ebéd, bruttó:
       1. korcsoport 319 Ft/fő/nap
       2. korcsoport 319 Ft/fő/nap
Általános iskolai uzsonna, bruttó:
       1. korcsoport 119 Ft/fő/nap
       2. korcsoport 140 Ft/fő/nap
Középiskolai ebéd, bruttó:                                          365 Ft/fő/nap

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának veszélyhelyzetre vonatkozó útmutatása szerint, az étkeztetésben a helyben fogyasztást és az étel elvitelének lehetőségét meg kell szüntetni. Az étkeztetés biztosítását minden esetben kiszállítással kell megvalósítani, lehetőség szerint egyszer használatos edényekben. Az edények (egyszer-többször használatos) beszerzése a készlethiány miatt akadályba ütközhet, de az önkormányzat arra törekszik, hogy az étel kiszállítását folyamatosan biztosítsa.

Igénylőlap letölthető formátumban!

Tájékoztató írott formátumban

 

e-Ügyintézés

KÖFOP Pályázatok

Oldaltérkép